На 01.06.2021 г., в град София, ул. „Бачо Киро“ № 39, се проведе заседание на УС на РК на БАЗ – София.
Заседанието беше свикано от Председателят на УС на РК на БАЗ- София по реда предвиден в чл.10, (1) от Устава на колегията.
Присъстваха 5 от общо 7 члена на Управителния съвет на РК на БАЗ- София, Председателя на КК на БАЗ- София и гост от УС на БАЗ

Заседанието протече при следния предварително обявен дневен ред:
1. Запознаване с текущото състояние на колегията, членски внос приходи разходи отчисления.
2. Запознаване на членовете на управителния съвет с решение на управителния съвет от 21 май.
3. Вземане на решение за обявяване на дата за събрание на регионална колегия Софияза избор на делегати за Общо събрание.
4. Обсъждане на предложения за начин на избор на делегати за Общо събрание на колегията спри каквото едно към три.
5. Обсъждане предложения за помощ на колегата Албена Иванова, съпруга на починалия колега Петър Иванов.
6. Разни.

По първа точка от дневния ред Председателя на РК на БАЗ- София Георги Дулев изнесе информация за текущото състояние на колегията към 01.06.2021 г.
По втора точка от дневния ред Весислав Цветанов – член на националното ръководство на БАЗ, запозна присъстващите с проведеното заседание на УС на БАЗ, приемането на „СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО, УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЗЪБОТЕХНИЦИТЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ПРОФЕСИЯТА ЗЪБОТЕХНИК“, нуждата от промяна националния и регионалните устави за да станат те по-работещи, както и взетото решение за провеждането на втори редовен Конгрес на БАЗ през м. Октомври 2021 г.
По трета точка бяха обсъдени възможни дати на провеждане на събрание на Колегията.
По четвърта точка бяха обсъдени възможни варианти за избор на делегати за Общо събрание на РК.
По точка пет бяха обсъдени предложения за помощ на колегата А.Иванова.
В точка разни бяха дебатирани начините за повишаването на интереса на колегите към БАЗ и събираемостта на членския внос.

След проведени подробни обсъждания на въпросите от дневния ред единодушно от всички присъстващи членове на УС на РК на БАЗ- София бяха взети следните решения:

Да се приеме отчетът,за текущото състояние на колегията към 01.06.2021 г.
Да се изработи списък с платилите и неплатилите членския си внос, който в pdf формат да бъде качен на сайта на колегията и на фейсбук страницата.
Да се изпрати списък с неизрядните в СРЗИ и в ИАМН.
Да се сезират отново СРЗИ и ИАМН за нередовните СМТЛ на територията на София – град.
Приема решенията на УС на БАЗ, като навременни и адекватни.
Насрочва събрание на членовете на РК на БАЗ – София на 08.07.2021 г.
Да се съобрази с нормата от ЗСОМСААМСЗПФ един делегат на трима. Условията и редът за избор на делегати за ОС ще бъдат описани в следващия Устав на колегията. След обсъждане и приемане на ОС на РК на БАЗ – София.
Да възложи на правна кантора „Делибалтов, Милкова, Иванова“, с която имаме договор за абонаментното обслужване, да извърши преобразуването на фирмата на колегата Албена Иванова, съпруга на починалия колега Петър Иванов от ООД в ЕООД, като таксите дължими към съответните институции ще са от сметката на РК.
Като начало на разяснителната кампания да инициира разговори в ZOOM платформата или друга избрана с предварително зададени въпроси и после дискусия.