0

Уважаеми колеги,


По инициатива на УС на регионална колегия София през седмицата се състоя неофициална среща с новото ръководство на Изпълнителна агенция Медицински надзор. От от наша страна присъстваха Георги Дулев – председател на РК София и Весислав Цветанов – заместник председател на БАЗ, а от страна на ИАМН, професор Росен Коларов – изпълнителен директор, Фидел Косев – заместник изпълнителен директор и Сабина Вълчинова – Карапетрова – главен секретар.


Обсъдени бяха регистрационната дейност, износа на работа в страни извън ЕС, както и проблема с нерегламентираните практики.


От страна на Агенцията беше предложено инициирането на законодателни промени, които да подобрят работата на сектора отнасящи се до регистрацията на СМТЛ по зъботехника и последващия контрол от страна на ИАМН по спазване на медицинските стандарти. Заявиха също, че получените сигнали за всякакви нарушения свързани с неспазване на Закона за здравето и Закона за лечебните заведения, ще бъдат отнасяни и до прокуратурата.


Бяхме уведомени, че в календарът за плановите проверки на лечебни заведения за следващото полугодие са включени и зъботехнически лаборатории на територията на София.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *