0

Здравейте колеги,
Както знаете, към настоящият момент в РК София не е проведено Общо събрание за избор на делегати за следващ Конгрес на БАЗ, същото трябва да бъде и отчетно – изборно за членове на органите на колегията.
Изискванията на Закона (ЗСОМСААМСЗПФ) Чл. 25. (1и Устава на БАЗ определят квотата за Общо събрание да бъде един делегат на трима членове.
Естеството на работата ни (трудното откъсване от работния процес), прави малко трудно събирането на около 200 колеги на събрание за излъчване на делегати от присъстващите. Обсъждайки този проблем и след консултации с юристи, а и със ръководството на СРК на БЗС, които имат същата квота за ОС, а са повече от 2000 членове, УС на РК София на свое заседание реши да ползва опита на СРК на БЗС и от днес 23.09.2022 г. стартира така наречените малки събрания за избор на делегати за ОС на колегията.
Идеята е следната:
Събират се трима членове на колегията и правят протокол за проведено събрание, на което излъчват един от тях за делегат на ОС.
Протоколът може да бъде свален от тук:
ПРОТОКОЛ
Разпечатани бланки за протоколи ще има и в офиса от утре.
Протоколите се завеждат лично в офиса на регионалната колегия с входящ номер и дата. По изключение се приемат протоколи изпратени на електронна поща, ако те са подписани с електронен подпис от колегата, който го подава. Завеждането на протоколите в офиса ще става след 30.09.2022 г., когато ще бъде уточнено присъсвие на член на УС в офиса. Протоколи ще се събират до пет дена преди насрочената дата за провеждане на Общо събрание.
Управителният съвет предлага да бъде проведено отчетно-изборно събрание за избор на органи на колегията и делегати за Втория редовен конгрес в последната седмица на месец октомври или първата седмица на ноември.
Уважаеми колеги,
Нека всеки от Вас да осмисли правилно позицията си и да прояви малко по-голяма инициативност и по-голяма отговорност. Случващото се в обществено политическото пространство се отразява и на нашият труд, и на нашите СМТЛ. От нас зависи да променим нещата в своя полза.
Не е трудно всеки да отдели само малка част от времето си за общото благо. Може да звучи, като клиширана фраза, но е факт. Много колеги го направиха, но мисля, че можем много повече.
Следващият Управителен съвет ще има още повече работа и отговорности, и се надявам да предложим, и изберем правилните кора, които да работят за повишаване на имиджа на съсловието, повишаване на сплотеността на колегията/
Надявам се да се включат и много млади колеги, кото да имат свежи идеи и ентусиазъм за работа.
Надявам се най-голямата регионална колегия да стане наистина най-голямата.
Благодаря.
ПП
Повече информация относно декларациите за избор на Делегати можете да получите от Правилника качен тук на сайта:
ПРАВИЛНИК ЗА ИЗБОР НА ДЕЛЕГАТИ ЗА ОС

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *